Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Suikerplein voor kinderen met diabetes

11/03/2014

Het 'Suikerplein' is een nieuwe online-polikliniek voor kinderen met diabetes mellitus en hun ouders. Aangeboden door het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Naast mogelijkheden om in contact te komen met doktoren en behandelaars heeft het plein ook een forum, chat en blog over diabetes. Kinderen en gezinnen kunnen zo actiever betrokken worden bij de behandeling.

Online polikliniek
Het Kinder Centrum Diabetes in Nijmegen en de polikliniek Diatime van het Albert Schweitzer ziekenhuis hebben de online-polikliniek samen opgezet. Het ‘Suikerplein’is een beveiligde internetomgeving die als doel heeft de ouders en kinderen op een aangename manier te ondersteunen en actiever te betrekken bij hun behandeling. De online-polikliniek is alleen bedoeld voor de bijna tweehonderd patiënten die onder langdurige behandeling staan bij de polikliniek Diatime van het Albert Schweizer ziekenhuis. Naast het stellen van vragen kunnen de kinderen bijvoorbeeld ook hun bloedwaarden uploaden op het Suikerplein. De site is bedoeld voor communicatie tussen de consulten in en vervangt niet de bezoeken aan de kinderarts, diëtist, verpleegkundige en psycholoog.

Bron: Medicalfacts

Terug naar het nieuwsoverzicht