Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Real Victory: programma voor tieners met overgewicht

26/10/2007

Vanaf half november 2007 is het voor tieners met overgewicht weer mogelijk het begeleidingsprogramma Real Victory te volgen. Een multidisciplinair programma waarin tieners leren en ervaren dat gezond en actief leven leuk en belangrijk is.

Real Victory: programma voor tieners met overgewicht

Real Victory is geheel gericht op jongeren en sluit aan bij de taal van jongeren. Het is een samenwerking met de gemeente, een lokaal sportcentrum, diƫtist en psycholoog. Gedurende het begeleidingsprogramma van ongeveer 9 maanden sporten de deelnemers wekelijks met elkaar. Daarnaast leren zij in de groepsbijeenkomsten ?Babbelbox? en ?Ontdek je Snackje? op interactieve wijze over gezond leven. Er worden praktische adviezen gegeven op het gebied van voeding, beweging en psychologie. Ook de ouders worden actief bij de bijeenkomsten betrokken.
Real Victory wordt aangeboden in Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Assen, Weesp en Hilversum. Tieners tussen 11 tot 17 jaar met overgewicht kunnen zich inschrijven op de website van Real Victory. De kosten bedragen, afhankelijk van de zorgverzekeraar, maximaal ? 24,00 per maand.

Terug naar het nieuwsoverzicht