Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Kinderopvang blijft dikmakende sapjes geven

23/12/2013

Kinderdagverblijven slagen er niet in om kinderen water te laten drinken in plaats van sap dat vol suiker zit.

Het drinkwaterproject, dat half december gerealiseerd had moeten zijn, was een nieuw wapen in strijd tegen overgewicht bij kinderen.
In Nederland hadden 35 gemeenten zich aangesloten bij het initiatief van Jongeren op Gezond Gewicht (Jogg) van oud-GroenLinks-leider Paul Rosenmöller. In het plan is 2,5 miljoen euro gestoken. Uit een rondgang van de Volkskrant blijkt dat veel kinderdagverblijven niet eens op de hoogte zijn van het project.

Drinkwateroefenbekers niet aangekomen
Er ging veel mis. Van de 35 aangemelde gemeenten doen maar 14 ook echt mee. Ook zijn de twintigduizend 'drinkwateroefenbekers' nooit bij de kinderdagverblijven en crèches aangekomen. Ook zouden kinderen volgens de kinderdagverblijven geen water willen drinken. Zij willen liever sap.
Omdat ze bang zijn dat de kinderen niet genoeg drinken, zouden ze toch naar sap grijpen. De vruchtensapjes hebben bovendien een gezond imago. Kinderdagverblijven zouden liever in overleg met de ouders het drankbeleid bepalen.

Volgens een woordvoerder van Jogg heeft de organisatie meer tijd nodig voor het drinkwaterproject. De organisatie is 'te optimistisch' geweest over de tijdsplanning.

Bron: RTL Nieuws

Terug naar het nieuwsoverzicht