Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Bobbie pakt overgewicht Amsterdamse kinderen aan

12/12/2013

Met ‘Het blije bordje van Bobbie’, een educatief voorleesboekje slaan de gemeente Amsterdam, het Wereld Kanker Onderzoek Fonds, Stichting Witte Bedjes het Parool en Kinderboek op Maat de handen ineen om kinderen zo vroeg mogelijk een gezonde leefstijl aan te leren.

Dit boekje voor vierjarigen is speciaal ontwikkeld om kinderen zo vroeg mogelijk  gezond te leren eten. Daarnaast bevat het praktische tips en adviezen voor de ouders. Het voorleesboekje wordt op alle Amsterdamse Ouder- en Kind Centra uitgereikt aan ouders van kinderen die voor het eerst naar de basisschool gaan.

Wethouder (Zorg en Sport, Amsterdam) Eric van der Burg: “We ondersteunen dit boekje van harte. Als gemeente sluiten we graag aan bij mensen en organisaties die de gezonde keuze voor ouders en kinderen makkelijker maken. Door het boekje uit te reiken door de Jeugdgezondheidszorg (GGD) zorgen we ervoor dat elke Amsterdamse kleuter dit op het consultatiebureau meekrijgt, zodat kinderen al van jongs af aan en spelenderwijs leren dat gezond eten en bewegen leuk en gezond is.”

Overgewichtcijfers kinderen
Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek was er in 2012 bij ongeveer 13 procent van de kinderen en jongeren in de leeftijd 4 tot 20 jaar sprake van overgewicht, waarvan 2,4 procent ernstig overgewicht. In Amsterdam ligt dit gemiddelde hoger. Uit cijfers van GGD Amsterdam blijkt dat 22 procent van de Amsterdamse kinderen en jongeren kampt met overgewicht.

Bron: WCRF

Terug naar het nieuwsoverzicht