Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Snelle check voor allergische consument

24/10/2013

Samen met de stichting Voedselallergie ontwikkelt Wageningen UR Food & Biobased Research de Allergie-Checker.

Een app die de allergische consument ondersteunt bij het boodschappen doen, zodat het maken van een veilige voedselkeuze makkelijker wordt. Om op een gemakkijke manier de allergieinformatie te krijgen wordt met diverse partners de Allergie-Checker ontwikkeld. Een hulpmiddel dat is afgestemd op het persoonlijke profiel van de allergische consument.

Hoe werkt het?
De app voor smartphone of tablet/computer biedt de mogelijkheid om per gezin een persoonlijk profiel aan te maken. In het persoonlijke profiel kan de allergische consument aangeven voor welke allergenen hij/zij gevoelig is, hoe allergisch hij/zij is (product bevat allergeen of product bevat sporen van het allergeen) en hoe de informatie getoond moet worden (wat mag wel of niet gegeten worden). De informatie die de gebruiker ontvangt over de geschiktheid van een product, is helemaal afgestemd op het ingevoerde profiel.
Wanneer de consument met de smartphone de barcode op de verpakking scant, ontvangt hij/zij informatie over de geschiktheid van het product. Het is ook mogelijk om thuis al te zoeken naar producten zodat het winkelen gemakkelijker wordt.    

Op 12 oktober heeft Food & Biobased Reseach het prototype van de app gepresenteerd tijdens de familiedag van de stichting Voedselallergie. In november van dit jaar wordt het prototype door een groep allergische consumenten getest, zodat deze gebruikerservaringen meegenomen kunnen worden in de verdere ontwikkelingen van de app.

Bron : WUR
Terug naar het nieuwsoverzicht