Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Beter leren met extra vitamines en mineralen

22/10/2007

Extra vitamines en mineralen verbeteren het leervermogen van schoolkinderen. Dit blijkt uit onderzoek, gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition.

Beter leren met extra vitamines en mineralen

Onderzoekers van de ?NEMO study group? (Nutrition Enhancement for Mental Optimization) hebben gekeken wat het effect is van vitamines, mineralen en omega 3 vetzuren op het leergedrag van de kinderen. In het onderzoek kregen 780 schoolkinderen gedurende twaalf maanden dagelijks een van de volgende drankjes: 
·         met vitamines en mineralen (ijzer, zink, foliumzuur, vitamine A, B6, B12 en C)
·         met omega 3 vetzuren (EPA en DHA)
·         met vitamines, mineralen én omega 3 vetzuren
·         placebodrank
Ongeveer de helft van de schoolkinderen was afkomstig uit Australië en de andere helft uit Indonesië. De Australische kinderen waren goed gevoed in tegenstelling tot de kinderen uit Indonesië. Het resultaat: de Australische kinderen scoorden beter op leer- en geheugentests wanneer zij dagelijks het drankje met vitamines en mineralen kregen.  Bij de Indonesische kinderen was dit effect alleen bij de meisjes zichtbaar. De inname van omega 3 vetzuren had geen effect op het leergedrag van de kinderen.
De onderzoekers concluderen dat een aanvulling van vitamines en mineralen bij goed gevoede kinderen het leervermogen kan verbeteren.

Bron
The American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 86, No.4, 1082-1093, October 2007

Terug naar het nieuwsoverzicht