Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Expeditie Lekker Fit! van start

07/03/2013

Op zes basisscholen in de gemeente Woudrichem is het project Expeditie Lekker Fit! van start gegaan. Het initiatief besteed aandacht aan gezonde voeding en bewegen tijdens en ook na schooltijd.

Zo neemt een diëtist de kinderen mee naar de supermarkt om inzicht te krijgen in etiketten. Verder voeren de leerlingen thuis met hun ouders opdrachten uit en wordt er een kookworkshop gegeven. Wethouder Renze Bergsma: ‘Overgewicht is een thema dat steeds vaker naar voren komt, dat merk ik ook nu we met een burgerpanel onze nieuwe nota Volksgezondheid opstellen. Het wordt vaak benoemd. Dus is het geweldig dat juist nu zoveel verschillende partijen zich samen inzetten om kinderen te leren om gezond bezig te zijn, met voeding, met bewegen. De kinderen moeten het nu leren, om later ook lekker fit te zijn.’

Samenwerkingsverband
Expeditie Lekker Fit! is een samenwerkingsverband van zes basisscholen, gemeente Woudrichem, GGD West-Brabant en HAK Groente Instituut. Hierbij wordt door de kinderen van de deelnemende basisscholen een drie jaar durend programma gevolgd. Het programma bestaat uit activiteiten waarmee de kinderen leren over gezonde voeding en lekker bewegen. Alle samenwerkende partijen beogen hiermee het percentage overgewicht te stabiliseren en als het even kan te reduceren. Het percentage overgewicht in de gemeente Woudrichem is 13%, dit percentage komt overeen met het landelijk gemiddelde.

Bron: VoedingNu

Terug naar het nieuwsoverzicht