Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Smaakontwikkeling start in baarmoeder

19/02/2013

Onderzoek van het Monell Centre te Philadelphia laat opnieuw het belang zien van gevarieerde voeding tijdens de zwangerschap voor de smaakontwikkeling van kinderen.  

Julie Mennella testte bij 46 baby's van zes tot twaalf maanden oud of ze ontbijtgranen met een wortelsmaakje lustten. Baby's van moeders die een paar keer per week wortelsap dronken tijdens de zwangerschap, bleken de ontbijtgranen meer te waarderen. Zij aten er gemiddeld 80 gram van, de andere baby’s maar 44 gram. "Dit laat zien hoe we gevormd worden door onze eerste ervaringen. Kinderen krijgen zintuiglijke informatie door via de baarmoeder en de moedermelk", zegt Mennella

Leren eten
Baby's (zowel borst- als flesgevoede kinderen) leren ook groente en fruit waarderen na hun geboorte, zo bleek uit een ander experiment. Baby's die acht dagen lang sperziebonen voorgeschoteld kregen, aten er in het begin gemiddeld 50 gram van. Hun consumptie nam gedurende de dagen toe tot gemiddeld 80 gram. Mennella stelt dat het belangrijk is om baby’s te leren dat elke groente een eigen smaak heeft en niet de groente in een ander product te verstoppen.
De onderzoekresultaten zijn gepubliceerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de American Association for the Advancement of Science.

Bron: Daily Mail

Terug naar het nieuwsoverzicht