Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Slimmere kinderen door ontbijt

11/02/2013

Kinderen die bijna iedere dag ontbijten lijken slimmer. Ze scoren verbaal duidelijk beter en haalden ook meer punten bij een IQ-test.  

Dit ontdekten onderzoekers van de University of Pennsylvania School of Nursing. In het onderzoek zijn gegevens van 1269 zesjarige Chinese kinderen bekeken. Kinderen die bijna nooit ontbeten scoorden 5,6 punten lager op een verbale test dan de kinderen die iedere ochtend keurig aten. Op een vaardighedentest was de score van de niet-ontbijters 2,5 punt lager. De totale IQ-score verschilden gemiddeld 4,6 punten.

Samen aan tafel
Na een nacht slapen is ontbijten hard nodig voor zesjarige kinderen, ze ontwikkelen zich snel en hebben brandstof nodig voor onder andere de hersenen. Maar samen ontbijten heeft ook een sociale component. Discussies tijdens de maaltijd bevorderen de cognitieve ontwikkeling: kinderen vergroten hun woordenschat, leren verhalen begrijpen en vergroten hun kennis.

Leefstijl
"In de kindertijd worden veel eet- en leefstijlpatronen al ontwikkeld. Goede gewoonten hebben vaak belangrijke lange termijn effecten", aldus hoofdonderzoeker Jianghong-Liu. "Dit geldt ook voor ontbijten”.

Bron: Science Daily

Slimmere kinderen door ontbijt
Kinderen die bijna iedere dag ontbijten lijken slimmer. Ze scoren verbaal duidelijk beter en haalden ook meer punten bij een IQ-test. Klik hier voor meer resultaten van het onderzoek

Terug naar het nieuwsoverzicht