Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Biologische zuivel verlaagt kans op eczeem

05/10/2007

Kinderen die biologische zuivel krijgen, hebben minder kans op eczeem dan kinderen die gangbare zuivel gebruiken. Dit blijkt uit Nederlands onderzoek onder 2750 kinderen tot 2 jaar.

Biologische zuivel verlaagt kans op eczeem

Het gebruik van biologische zuivel blijkt gepaard te gaan met een ruim 30% lagere kans op eczeem. Een mogelijke verklaring is de hogere concentratie CLA (geconjugeerd linolzuur) in biologische melk. Een andere mogelijke verklaring is dat deze kinderen meer volvette zuivelproducten gebruiken. Er bleek geen beschermend effect voor andere biologische producten, zoals vlees, groenten, fruit of eieren.
Deze gegevens komen uit het KOALA-onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Maastricht, in samenwerking met het Louis Bolk Instituut in Driebergen. Aan dit onderzoek doen ruim 2750 moeders en kinderen mee, waarvan bijna 500 kinderen met een meer alternatief eetpatroon, zoals het gebruik van biologische producten. Vervolgonderzoek moet uitwijzen of dit beschermend effect van biologische zuivel ook op latere leeftijd nog optreedt. Het artikel is gepubliceerd in British Journal of Nutrition.

Terug naar het nieuwsoverzicht