Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Omega 6 tijdens zwangerschap gelinkt aan overgewicht kind

15/01/2013

Zwangere vrouwen die te veel omega-6 vetzuren binnenkrijgen, hebben meer kans op een kind met overwicht.

Britse onderzoekers bestuurden de spiermassa van 293 jongens en meisjes in de leeftijd van 4 en 6 jaar. De resultaten zijn vergeleken met de concentraties van verschillende type vetzuren in het bloed van de moeders tijdens de zwangerschap. De uitkomst wijst uit dat kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap een hoog niveau aan omega-6 vetzuren hadden, meer vetmassa hadden.

Omega-3 vetzuren
De resultaten van de studie, gepubliceerd in de januari-editie van the Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, toont ook een verband tussen de consumptie van omega-3 en de spiermassa van de kinderen. Hoe hoger het niveau van omega-3 in het bloed van de moeders, hoe minder vet en hoe meer spier- en botmassa de kinderen hadden. “Dit suggereert dat het slikken van visolie supplementen dus gunstig kan zijn tijdens de zwangerschap”, aldus de wetenschappers.

Maar volgens de wetenschappers blijkt dat omega-3 en omega-6 tegengestelde effecten hebben op de vetmassa. “Eerdere studies hebben geprobeerd om omega-3-supplementen te gebruiken om vetmassa te verminderen, maar onze resultaten suggereren dat een dergelijke aanpak het beste werkt in combinatie met een verlaging van de inname van omega-6”, aldus één van de wetenschappers.

Bron: NU.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht