Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Kinderen moeten gezonde gewoontes aangeleerd krijgen

13/12/2012

Pubers van nu leven in een luilekkerland, er is altijd en overal eten. Kunnen ouders dan nog wel een gezonde opvoeding meegeven?

Tijdens het debatcafé ‘Wie beslist wat je eet?’ van het Voedingscentrum gingen pubers hierover in discussie met ouders en leraren, onder toeziend oog van experts. ‘Leerlingen komen braaf met de fiets naar school, maar alle leraren komen met de auto.’ ‘Krijgen we boterhammen mee: is het witbrood met chocoladepasta!’ De pubers van het Hofstad Lyceum in Den Haag geven hun ouders en docenten er vandaag flink van langs.

Onder leiding van Arthur Noordhuis van het Debatinstituut reageren beide partijen op stellingen als ‘Als kinderen ongezond leven is dat de schuld van de ouders’ en ‘De vrije keuze om gezond te leven is een illusie’. Een harde dobber voor de opvoeders, die dan ook flink in de verdediging schieten. Allemaal willen ze wel iets zeggen over hoe moeilijk het is om dwarse jongeren nog iets bij te brengen: ‘Zo gauw jullie naar de middelbare school gaan, luisteren jullie gewoon niet meer’. Lees verder

Bron: Voedingscentrum

Terug naar het nieuwsoverzicht