Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Voorlichtingscampagne Goed Glutenvrij

06/12/2012

Goed Glutenvrij is de naam van de voorlichtingscampagne van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Met deze campagne wil de NCV iedereen die een glutenvrij dieet moet volgen er op wijzen dat een goed glutenvrij dieet meer is dan alleen maar de gluten uit je dagelijkse voeding halen.
Over glutenvrij eten is veel onjuiste informatie te vinden op websites, in folders en in boeken. Dat kan leiden tot gezondheidschade voor mensen met coeliakie of diegenen die om andere medische redenen een glutenvrij dieet moeten volgen.

Campagnetool, diëtistennetwerk en keurmerk
Voor de campagne zijn een aantal tools ontwikkeld zoals een game voor kinderen en een digitale zelftest waarmee iemand die glutenvrij eet kan testen of er niet alleen op de juiste wijze, maar ook een volwaardig glutenvrij dieet wordt gevolgd. In het kader van de campagne presenteert de NCV bovendien haar eigen NCV diëtistennetwerk. Een netwerk van zelfstandig gevestigde en aan ziekenhuis verbonden diëtisten die door patiëntenvereniging NCV geselecteerd en opgeleid zijn. Verder heeft de NCV een nieuw communicatiekeurmerk ‘Goed Glutenvrij’ ontwikkeld dat verstrekt kan worden aan uitgevers van boeken, folders, websites, aan diëtisten uit het netwerk of aan ziekenhuizen die informatie verstrekken over coeliakie en het glutenvrij dieet. Het keurmerk wordt alleen toegekend aan uitgaven die de juiste informatie verstrekken en die door de NCV is goedgekeurd.

Meer informatie op www.glutenvrij.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht