Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

In vijf stappen naar een gezond eet- en beweegbeleid op basisscholen

13/11/2012

Op 30 oktober is de online ‘Gezonde basis op school-test’  gelanceerd (Voedingscentrum. Deze online test is onderdeel van de vijf stappen naar een gezonder eet- en beweegbeleid op basisscholen.

Een helder en doordacht eet- en beweegbeleid op basisscholen kent vele voordelen. Regelmatig en gezond eten, met als basis een goed ontbijt, helpt kinderen om de hele schooldag scherp te blijven. Daarnaast zorgt een schooldag met actieve pauzes en goed beweegonderwijs voor energieke leerlingen. Ook ouders waarderen een gezonde school. Als gezond de standaard is op scholen, draagt dit bij aan de preventie van overgewicht.

Met de ‘Gezonde basis op school-test’ wordt inzicht verkregen in het huidige eet- en beweegbeleid op basisscholen .  Na de test ontvangt de school  een overzicht van kansen en handvatten om gezond eten en meer bewegen te stimuleren. Met behulp van de vervolgstappen worden doelen geformuleerd en acties bedacht om verbeterplannen op de basisschool in uitvoering te brengen.  De test is een gezamenlijk initiatief van het Voedingscentrum, NISB en de Hartstichting.

Terug naar het nieuwsoverzicht