Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Veel kinderen ontbijten graag met snacks

01/11/2012

Dat veel kinderen met snacks willen ontbijten komt naar voren uit de onderzoeken die het nationaal schoolontbijt heeft laten uitvoeren.

Deze week gaat het nationaal schoolontbijt voor de tiende keer van start. Het nationaal schoolontbijt heeft onderzoek laten doen naar het ontbijtgedrag van kinderen en gezinnen. In vergelijking met 2011 is er een kleine verbetering te zien in het gedrag van ouders en kinderen.

Niet ontbijten
Uit het online onderzoek uitgevoerd door Ruigrok Netpanel onder ruim 3000 kinderen, blijkt dat één op de zes kinderen niet elke dag ontbijt. Eén procent van de kinderen ontbijt zelfs nooit. Twee derde van de kinderen beslist zelf wat hij eet en één derde van de kinderen wil voor de tv ontbijten. Samen met de ouders ontbijten en op tijd gewekt worden zijn volgens de kinderen manieren om er voor te zorgen dat ze elke dag goed ontbijten. Ook het klaarmaken van het ontbijt door de ouders zou hierbij helpen. Van de ondervraagde kinderen zou 62% willen ontbijten met snacks zoals patat, pizza, pannenkoeken, chips en ijs. Een kleinere meerderheid (52%) kiest daarbij ook voor brood; croissantjes en witbrood zijn het meest populair.

Gezinnen
Ten opzichte van 2011 is er een kleine verbetering te zien in het percentage gezinsleden dat nu dagelijks ontbijt. Dit blijkt uit het online GFK onderzoek waar meer dan 1000 huishoudens aan meededen. Uit de nieuwe gegevens blijkt dat 19% niet dagelijks ontbijt ten opzichte van 20% vorig jaar. Willen uitslapen, ontbijt niet wegkrijgen, tijdgebrek en gemakzucht zijn redenen om niet te ontbijten voor de ondervraagden. Gezinnen zijn zich ten opzichte van vorig jaar meer bewust van de goede eigenschappen van ontbijten. Het zorgt volgens de gezinnen voor een goede start, energie en een goede spijsvertering.

Bron: VoedingNu

Terug naar het nieuwsoverzicht