Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Ouderoffensief tegen alcohol

01/10/2007

Het Trimbos-instituut start een nieuwe campagne ?NEE tegen alcoholschade?, gericht op ouders van tieners. Door het hele land worden ouderavonden georganiseerd.

Ouderoffensief tegen alcohol

Ouders spelen een sleutelrol bij het alcoholgebruik van hun kinderen. Trimbos organiseert daarom door het hele land ouderavonden om ouders voor te lichten over de schade die alcohol kan aanrichten bij kinderen. De ouderavonden vinden plaats op het voortgezet onderwijs en het basisschoolonderwijs. De ouders krijgen op interactieve wijze tips over de ?alcoholopvoeding?. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van de opdrachten, filmpjes, tests en simulatiespelen van de website www.uwkindenalcohol.nl. De campagne gaat van start met een internettelevisieraportage op een actiewebsite.
Het drinken van alcohol op jonge leeftijd brengt risico?s met zich mee. Het vergroot de kans op hersenschade en op verslaving op latere leeftijd. De meeste jongeren drinken hun eerste glas alcohol tussen de 11 en 13 jaar. Dronkenschap komt relatief vaak voor: 20% van de 14-jarige meisjes en 16% van de 14-jarige jongens is de afgelopen maand dronken geweest.

Terug naar het nieuwsoverzicht