Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Gezondheidsraad stelt nieuwe normen vitamine D op

28/09/2012

De Gezondheidsraad heeft nieuwe voedingsnormen opgesteld voor vitamine D. Ook adviseert de raad welke groepen mensen gebaat zijn bij inname van extra vitamine D via supplementen.

De raad heeft bij de samenstelling van zijn advies gekeken naar aandoeningen waarvan overtuigend is aangetoond of aannemelijk is dat vitamine D daarop een heilzame invloed heeft. Het gaat dan vooral om botgezondheid: de beschermende werking van vitamine D tegen rachitis (bij jonge kinderen), botbreuken en valgevaar (bij ouderen).

De Gezondheidsraad adviseert voor een aantal groepen supplementen met vitamine D te nemen. Mensen die een donkere huid hebben, die lichaamsbedekkende kleding dragen of weinig buitenkomen hebben dagelijks 10 microgram vitamine D nodig. Zwangere vrouwen en vrouwen tussen 50 en 70 jaar wordt aangeraden voor de zekerheid 10 microgram vitamine D per dag te nemen. Kinderen van 0 tot en met 3 jaar wordt aanbevolen 10 microgram extra vitamine D te geven. Ouderen vanaf 70 jaar wordt aanbevolen 20 microgram vitamine D uit een supplement te gebruiken

Bron: VoedingNU

Terug naar het nieuwsoverzicht