Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Dikke tieners eten net zoveel als dunnere

13/09/2012

Jonge kinderen met overgewicht eten meer dan hun dunnere leeftijdsgenoten. Maar dikke kinderen tussen de 9 en 17 jaar eten net zo veel als hun leeftijdsgenoten zonder overgewicht.

Dat ontdekte Amerikaanse gezondheidswetenschappers. De verklaring is eenvoudig, maar heeft belangrijke gevolgen. Volgens onderzoeker Asheley Skinner zorgt het overgewicht er voor dat de tieners minder bewegen dan hun leeftijdsgenoten. ‘Overgewicht begint met te veel eten op een jonge leeftijd. Maar als deze kinderen ouder worden, blijven ze te dik hoewel ze niet meer eten dan hun leeftijdsgenoten.’
Dat vraagt om een gefaseerde aanpak van overgewicht bij kinderen. Voor jonge kinderen moet de aanpak gericht zijn op het aantal calorieën dat ze binnenkrijgen, oudere kinderen moet je stimuleren om meer te bewegen, aldus Skinner. Wanneer je deze kinderen wil laten afvallen door een dieet, zouden ze veel minder moeten eten dan normaal, wat erg lastig vol te houden is. Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Pediatrics.

Bron: ND

.

Terug naar het nieuwsoverzicht