Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Werk belangrijke reden om te stoppen met borstvoeding

26/09/2007

Weer beginnen met werken is één van de belangrijkste redenen voor vrouwen om voortijdig te stoppen met het geven van borstvoeding. Dat blijkt uit een onderzoek van TNO onder bijna 3000 moeders, in opdracht van het Voedingscentrum.

Werk belangrijke reden om te stoppen met borstvoeding

Gemiddeld krijgen baby?s in Nederland slechts 1 maand borstvoeding, terwijl minstens 6 maanden wordt aanbevolen. TNO onderzocht de redenen om voortijdig te stoppen met het geven van borstvoeding. Terugkeer naar het werk wordt als één van de belangrijkste redenen genoemd. Maar liefst 28% van de moeders noemt dit als reden. In 2001-2003 was dit nog 12%. Met name hoogopgeleide vrouwen noemen ?werk? de belangrijkste reden om te stoppen met borstvoeding (33%).
Zo?n 80% van de vrouwen in Nederland begint na de bevalling met het geven van borstvoeding. Dit percentage loopt in de weken erna heel snel terug. Na drie maanden krijgt nog maar eenderde van de baby?s volledig borstvoeding. Te ?weinig melk? is de meest genoemde reden om flesvoeding te gaan geven (28% in de eerste maand, daarna 32%). Dit is opvallend omdat gezonde moeders altijd in staat zijn ruim voldoende borstvoeding te geven. Moeders twijfelen dus onnodig over de hoeveelheid moedermelk.

Terug naar het nieuwsoverzicht