Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Vaker notenallergie na borstvoeding

31/07/2012

Kinderen die gedurende de eerste zes maanden van hun leven uitsluitend borstvoeding krijgen, lopen later een groter risico op het ontwikkelen van een notenallergie. Dat blijkt uit een onderzoek van de Australian National University.

Ouders van meer dan 15.000 kinderen rapporteerden de eetgewoonten tijdens het eerste halfjaar en of hun kinderen een notenallergie hadden. Baby’s die alleen borstvoeding kregen, bleken later anderhalf keer zo vaak allergisch te zijn voor noten. Baby’s die ook ander (vloeibaar) voedsel kregen, waren juist beschermd tegen notenallergieën.

"Uit onze resultaten blijkt dat borstvoeding op zich niet beschermt tegen notenallergie bij kinderen, het zou zelfs de allergie kunnen veroorzaken. Hoewel borstvoeding wordt aanbevolen als enige voeding tijdens de eerste zes maanden, blijkt uit steeds meer onderzoek dat het een oorzaak kan zijn van het groeiende aantal kinderen dat allergisch is voor noten, aldus de onderzoekers. De resultaten van het onderzoek verschenen in het International Journal of Pediatrics.

Bron: Gezondheidsnet

Terug naar het nieuwsoverzicht