Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Ouders willen hulp bij praten over gewicht

09/07/2012

Ongeveer twee derde van de ouders wil hulp bij een gesprek met hun kind over gewicht. Veertig procent van de ouders is namelijk bang dat het praten over gewicht met hun kind een eetstoornis in de hand kan werken.

Dit blijkt uit een Brits onderzoek van ‘Mind, Exercise, Nutrition … Do it!’ (MEND) en Netmums. Aan het onderzoek deden meer dan 1.000 ouders uit het Verenigd Koninkrijk mee. Zij hadden een kind tussen de vijf en zestien jaar oud. 66 procent van de ouders wil hulp bij het praten met hun kind over gewicht. Van de ouders met een kind met overgewicht wil zelfs 85 procent hulp bij zo’n gesprek.

Eetstoornis
Ongeveer 400 ouders dachten dat het praten over gewicht zou kunnen leiden tot een eetstoornis. Van de ouders die denken dat hun kind overgewicht heeft, denkt 65 procent dat het praten over gewicht kan leiden tot een eetstoornis.

75 procent van de ouders heeft met hun kind gepraat over de voeding die hij of zij eet. Maar meer dan de helft van deze ouders heeft niet gepraat over het gewicht. Meer dan een derde van de ouders denkt dat het praten over gewicht het zelfvertrouwen van hun kind kan schaden. Toch zijn meer dan 400 ouders het gesprek aangegaan met hun kind over gewicht. Helaas vond echter de helft van hen met een te dik kind dit een zinloos gesprek. 

Bron: VoedingNu 

Terug naar het nieuwsoverzicht