Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Handvest Gezonder voedingsaanbod op scholen ondertekend

18/06/2012

De producent van Spa heeft als eerste drankenfabrikant het handvest ‘Gezonder voedingsaanbod op scholen’ ondertekend. Het handvest ‘Gezonder voedingsaanbod op scholen’ is een initiatief van het Convenant Gezond Gewicht en het Voedingscentrum.

Het bedrijf gaat zich met andere partijen inzetten voor een gezond, caloriearm drankenaanbod voor scholieren dat er mede voor moet zorgen dat in 2015 alle Nederlandse schoolkantines een verantwoord voedsel- en drankenaanbod voeren, volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Het handvest helpt scholen tevens om de juiste partijen te vinden om hun voedingsaanbod te verbeteren. Ook prikkelt het leveranciers om zich hierbij te onderscheiden.

Het Voedingscentrum onderschrijft het belang van een gezonde keuze voor drinken. “Voor kinderen is de gezondste keuze water”, stelt directeur Felix Cohen van het Voedingscentrum“. En dat mag dan zowel kraanwater, als natuurlijk mineraalwater en bronwater zijn.” “Ook (vruchten)thee zonder suiker is een gezonde keuze”, zegt hij. “Deze dranken verdienen de voorkeur boven limonade en vruchtensap.

Bron: EVMI

Terug naar het nieuwsoverzicht