Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Werkbezoek minister Schippers met insteek gezonde voeding

21/05/2012

Hoe kun je gezonde voeding en verantwoord sporten en bewegen structureel aanpakken op school? Demissionair ministers Schippers van VWS en Post van OCW ervaren dit vandaag samen op scholen in het basis- en voortgezet onderwijs.

Ze waren te gast bij docenten en leerlingen van basisschool Prins Bernhardschool in Zoetermeer en vmbo de François Vatelschool in Den Haag. Deze scholen maken gebruik van diverse landelijke programma’s zoals: De Gezonde Schoolkantine van het Voedingscentrum, Vallen is ook een Sport, Vmbo in Beweging en Lekker Fit. 
Dit werkbezoek sluit goed aan bij het huidige beleid van de overheid: de ontwikkeling van de onderwijsagenda Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl en de Impuls ‘Gezonde leefstijl Jeugd’. Door samen te werken op landelijk én lokaal niveau ontvangen de scholen de steun die nodig is voor een gezonde leeromgeving. 
Dat is belangrijk, want aandacht voor gezonde voeding en verantwoord sporten en bewegen op school draagt bij aan fitte en gezonde leerlingen; de werknemers van de toekomst. 

Bron: Voedingscentrum

Terug naar het nieuwsoverzicht