Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Helft moeders niet tevreden over groenteconsumptie kinderen

26/04/2012

Ruim de helft (57%) van de moeders met kinderen tussen de 4 en 12 jaar is niet tevreden met de hoeveelheid groente en fruit die hun kinderen dagelijks eten.

Vaders hebben minder het idee dat hun kind onvoldoende groente en fruit eet. Dat vindt 41 procent van de vaders. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau Direct Research onder 750 ouders met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar, in opdracht van McDonald’s Nederland.

De ouders vinden het eten van groente en fruit wel belangrijk. Zo blijkt dat 98 procent van de ouders er een goed gevoel van krijgt als zij ervoor kunnen zorgen dat hun kinderen voldoende groente en fruit eten.
Het onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van de introductie van twee vernieuwingen van het Happy Meal Menu: snoeptomaatjes en een Chiquita ananasstick. Sinds 2007 kan er in het Happy Meal Menu, zoals vers fruit en worteltjes worden gekozen. Uit het onderzoek blijkt dat 62 procent van de ouders het Happy Meal Menu als een gevarieerde maaltijd voor hun kinderen beschouwt.

Bron: McDonald’s

Terug naar het nieuwsoverzicht