Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Train de trainer: Een gezonde start

17/04/2012

Een gezonde start’ biedt (toekomstig) medewerkers in de kinderopvang een scholing met praktische, afwisselende opdrachten en theorie over eten, bewegen en opvoeding.

Medewerkers in de kinderopvang spelen een belangrijke rol bij het aanleren van een gezonde leefstijl bij jonge kinderen. Om hen daarbij te ondersteunen en kennis en vaardigheden bij te brengen hebben TNO, het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en het Voedingscentrum de scholing ‘Een gezonde start’ ontwikkeld. Deze scholing is bedoeld voor (toekomstig) medewerkers in de kinderopvang en gaat aan de hand van praktische, afwisselende opdrachten en theorie in op eten, bewegen en opvoeding. Ook onderwerpen als overgewicht en communicatie komen aan bod.

Train de trainer
Om geïnteresseerden op te leiden tot docent ‘Een gezonde start’, wordt een tweedaagse train de trainer georganiseerd. Na het goed afronden van deze train de trainer krijgt de docent toegang tot de online leeromgeving en het materiaal van de scholing, om er vervolgens meteen mee aan de slag te kunnen.
Kijk voor meer informatie op www.eengezondestart.nl

Bron; Voedingscentrum

Terug naar het nieuwsoverzicht