Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Voeden op verzoek geeft hoger IQ

22/03/2012

Een recent gepubliceerde studie in het Europees Journal of Public Health suggereert een verband tussen voeden op verzoek en IQ scores.

De gegevens zijn gebaseerd op de gegevens uit de Avon longitudinale (ALSPAC), een kind ontwikkelingsstudie van meer dan 10.000 kinderen geboren in de vroege jaren 1990 in het Bristol-gebied.
Resultaten laten een IQ stijging van rond de vier of vijf punten zien in IQ tests bij kinderen tussen de 5 en 14 jaar die als baby gevoed zijn op verzoek ten opzichte van kinderen gevoed op basis van een schema. Het effect is te zien voor zowel borstgevoede als flesgevoede kinderen.
Dr. Maria Iacovou, die het onderzoek leidde, zei: "in dit stadium, moet men zeer voorzichtig zijn om te beweren dat er een causaal verband is tussen voedingspatronen en IQ. We kunnen niet definitief zeggen waarom deze verschillen optreden, hoewel we een aantal hypothesen hebben. Dit is de eerste studie om deze omgeving te verkennen en meer onderzoek is nodig om te begrijpen van de processen betrokken."

Bron: Sciencedaily

Terug naar het nieuwsoverzicht