Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Samenwerking essentieel bij aanpak overgewicht

31/01/2012

Alleen als het bedrijfsleven en de overheid structureel en lokaal samenwerken, kunnen we de strijd tegen overgewicht winnen.

Dit stelde Paul Rosenmöller, voorzitter van het Convenant Gezond Gewicht, op de Nationale Balans Top in Den Haag. De oproep van Rosenmöller is tevens een reactie op de cijfers rondom overgewicht, die het RIVM bekend maakte.
Volgens Rosenmöller laten die cijfers opnieuw zien dat overgewicht een hardnekkig probleem is dat samenwerking vereist van alle betrokken partijen. Een aantal gemeenten en bedrijven laten al zien dat het mogelijk is om gezond eten en bewegen te bevorderen als er wordt samengewerkt, maar dit moet volgens het Convenant Gezond Gewicht op veel meer plekken gebeuren. “We zien mooie voorbeelden van publiek-private samenwerking in JOGG-gemeenten als: Rotterdam, Zwolle, Veghel, Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Daar werken verschillende bedrijven en organisaties samen om gezond eten en bewegen te stimuleren.”.

Het Convenant zet zich in om nog veel meer gemeenten aan te laten sluiten bij JOGG, zodat voldoende bewegen en gezonder eten de norm wordt in elke wijk. Een soortgelijke aanpak boekte in Utrecht Overvecht al resultaat; daar is het aantal kinderen met overgewicht tussen 2005 en 2010 met 7% gedaald.

Bron:JOGG

Terug naar het nieuwsoverzicht