Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Nieuw allergiecentrum voor kinderen

08/12/2011

Het Martini Ziekenhuis in Groningen opent op 12 december het Martini Allergie Centrum voor Kinderen (MACK). Dit is een expertise- en behandelcentrum voor kinderen met complexe allergieën en daarmee samenhangende problemen.

Een toenemend aantal kinderen heeft last van allergie voor bijvoorbeeld melk, ei, tarwe of pinda’s, maar ook voor huisstofmijt of boompollen. In het MACK werken ze met een multidisciplinair team dat  kinderen met een verdenking van allergie binnen 2 weken kan helpen. Het MACK beschikt over een keuken waar gespecialiseerde koks het voedsel voor de provocatietesten bereiden. Tijdens een voedselprovocatietest krijgt een kind, onder begeleiding van gespecialiseerde verpleegkundigen, een verdacht voedingsmiddel toegediend.
Het MACK organiseert op 12 december een avondsymposium voor zorgverleners en op 15 december een informatieavond voor ouders, leerkrachten en kinderopvangmedewerkers. Op woensdagmiddag 14 december zijn ouders en kinderen welkom op een informatie doe-middag. In samenwerking met de Stichting VoedselAllergie start MACK een gesloten chatroom. Ouders krijgen hiervoor een code waarmee ze via de computer contact kunnen leggen met andere ouders en ervaringen en tips kunnen uitwisselen.

Bron: MACK

Terug naar het nieuwsoverzicht