Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Handvest “Gezonder Voedingsaanbod op Scholen”

06/12/2011

Scholen krijgen hulp bij het verbeteren van het voedingsaanbod. Op 7 december ontvangt Minister Schippers van VWS het eerste exemplaar van het Handvest “Gezonder Voedingsaanbod op Scholen”.

De ondertekenaars - partijen uit de cateringbranche, automatenbranche, het onderwijs en maatschappelijke organisaties - werken samen met individuele scholen om te zorgen voor een gezonder voedingsaanbod op die scholen.
In het Handvest “Gezonder Voedingsaanbod op Scholen” staan afspraken over het verbeteren van het voedingsaanbod op scholen voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Alle ondertekenaars spannen zich in om een gezonder voedingsaanbod op de school te bereiken. Zo'n aanbod bestaat uit minimaal 75% basisproducten (zoals fruit, broodjes, salades) en maximaal 25% niet-basisvoedingsmiddelen (snoep, snacks).
Het handvest vloeit voort uit het Convenant Gezond Gewicht. Dit is een samenwerkingsverband van 27 partijen, afkomstig van (rijks- en lokale) overheden, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Zij zetten zich gezamenlijk in om de stijgende trend van overgewicht en obesitas om te buigen in een daling.

Bron: Voedingscentrum

Terug naar het nieuwsoverzicht