Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

EU-Schoolfruitprogramma groot succes

27/09/2011

Het EU-Schoolfruitprogramma stimuleert de consumptie van groenten en fruit bij kinderen, zowel op school als thuis.

Zij nemen vaker fruit of groenten mee naar school en minder vaak koek. Dit blijkt uit onderzoek van het Productschap Tuinbouw over het schooljaar 2010 – 2011.
Bijna alle deelnemende kinderen (94%) zegt thuis meer groenten en fruit te eten. Driekwart zegt dat het programma ook aanzet om vaker fruit mee naar school te nemen, naast het schoolfruit dat zij aangeboden krijgen. Koeken werden een minder favoriet pauzehapje.
De stimulans om meer groenten en fruit te eten vertaalt zich echter nog niet in een significant hogere consumptie, blijkt uit de meting van het Productschap Tuinbouw. Het stimulerend effect is een kortetermijneffect. Naar verwachting zal er bij de voortzetting van schoolfruit zal naar verwachting wel een effect te zien zijn op de consumptie.
In schooljaar 2011-2012 doen in ons land ruim 2.000 scholen mee. Leerlingen krijgen kosteloos 8 tot 10 weken lang 2 tot 3 keer per week fruit op school. De insteek is dat leerlingen ook na afloop van het programma meer groenten en fruit blijven eten.

Bron: Frugi Venta

Terug naar het nieuwsoverzicht