Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Beperk drinken uit een fles

17/05/2011

Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat jonge kinderen die langdurig met de fles gevoed worden meer kans hebben op overgewicht. Het onderzoek is onlangs gepubliceerd in the Journal of Pediatrics.

De onderzoekers analyseerden de gegevens van bijna 7.000 kinderen. Kinderen die met 24 maanden nog steeds de fles kregen hadden 30% meer kans op obesitas op de leeftijd van 5 ½ jaar. Volgens de onderzoekers is de verklaring hiervoor dat kinderen die lang uit de fles drinken ook te lang worden gestimuleerd om veel calorieën te gebruiken.  Als voorbeeld stelt onderzoeker Rachel Gooze dat ‘Een meisje van 2 jaar oud meisje met een gemiddeld gewicht en een gemiddelde lengte die een fles volle melk krijgt voordat ze gaat slapen, al ongeveer 12% van haar dagelijkse behoefte aan calorieën binnenkrijgt’.
De onderzoekers pleiten ervoor dat kinderartsen en andere professionals (jeugdartsen/jeugverpleegkundigen) samen met ouders zoeken naar oplossingen om het flesgebruik te stoppen na de eerste verjaardag van het kind.

Bron; Journal of Pediatrics

Terug naar het nieuwsoverzicht