Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

“Tijd om te kiezen”

24/03/2011

Met zijn oratie onder de titel ‘Tijd om te kiezen’ volgt Hans van Goudoever, Hugo Heymans op als hoogleraar Kindergeneeskunde. Van Goudoever constateert dat niemand momenteel als officiële spreekbuis voor kinderen fungeert.

Wie komt er op voor het welzijn van het kind als een vrouw van 63 jaar bevalt? Wat doen we nu met z’n allen tegen overgewicht bij kinderen? Sturen we daar een ondubbelzinnige boodschap over de wereld in? Van Goudoever breekt in zijn rede tevens een lans voor meer samenwerking tussen organisaties die zich inzetten voor kinderen. Hij is bijvoorbeeld voorstander van de oprichting van een organisatie naar het voorbeeld van het Britse ‘Royal College of Pediatrics and Child Health’, waarin kinderartsen en artsen uit de jeugdgezondheidszorg samen optrekken.
VUmc en AMC bundelen de krachten om in Europa aan de top te kunnen staan als het om zorg voor kinderen gaat. Het is de eerste keer dat twee grote afdelingen Kindergeneeskunde van Nederlandse umc’s op deze manier gaan samenwerken.

Bron: AMC

Terug naar het nieuwsoverzicht