Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Kinderposter ‘Gezond toiletgedrag’

06/01/2011

Uit recent gepubliceerd onderzoek in het tijdschrift Huisarts en Wetenschap(1), blijkt obstipatie een veelvoorkomende klacht te zijn bij kinderen onder de 4 jaar

(en bij ouderen boven de 75 jaar)
De Maag Lever Darm Stichting start daarom de campagne ‘Gezond toiletgedrag’ en vraag op deze manier aandacht voor buikpijn en verstoppingsproblemen. Gezond toiletgedrag kan problemen met de stoelgang verminderen en zelfs voorkomen. Specifiek hiervoor zijn door de MLDS posters ontwikkeld met tips voor gezond toiletgedrag.

De posters
De twee posters, voor kinderen en volwassen, zijn ontwikkeld om zoveel mogelijk toiletten in Nederland te voorzien van tips voor gezond toiletgedrag. De posters zijn al te zien bij CORPUS te Oegstgeest, Radio Veronica en op verschillende poep- en plaspoli’s, onder andere in het MC Erasmus Rotterdam, Medisch Centrum Alkmaar en het UMC St. Radboud. In januari 2011 worden de posters naar alle basisscholen gestuurd die zijn aangesloten bij ‘Ga voor Gezond’ van het NIGZ (2).

 (1) Bouterse, M., Hooiveld, M. & Berger, M. (2010). Huisarts en Wetenschap,
nummer 9:463 september
(2) Ga voor gezond! is een nationale scholenactie over gezondheid en veiligheid en een initiatief van gezondheidsinstituut NIGZ.

Bron: MaagDarmLeverStichting

Terug naar het nieuwsoverzicht