Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Geld voor integrale lokale aanpak overgewicht

09/12/2010

Het project Consortium Integrale Aanpak Overgewicht (CIAO) van Jaap Seidell ontvangt een subsidie van 1,5 miljoen euro van ZonMW om een effectieve integrale lokale aanpak van overgewicht te ontwikkelen en te onderzoeken.

Het CIAO-project gaat over de lokale preventie van overgewicht. Daarbij is de insteek positief: proberen wijken gezonder te maken waarbij allerlei sectoren meewerken om dat te bereiken (de lokale overheid zoals ruimtelijke ordening, verkeer, veiligheid, onderwijs etc. maar ook het lokale bedrijfsleven). De bedoeling is het de burgers gemakkelijker te maken om henzelf en hun kinderen gezonder te laten leven. Ook het verbeteren van opvoedingsvaardigheden is daarbij een aandachtspunt. Seidell en zijn collega’s onderzoeken de randvoorwaarden en de effectiviteit van een dergelijke aanpak. Over vier jaar worden de resultaten van het onderzoek gepresenteerd.
In dit project wordt er samengewerkt door de VU met Erasmus MC, TNO in Leiden (en partners bij LUMC en in Den Haag), GGD Nijmegen (met de Radboud Universiteit) en de GGD zuidelijk zuid Limburg (met de Universiteit Maastricht).

Bron: VUMC

Terug naar het nieuwsoverzicht