Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

SuperShoppers

02/12/2010

Het SuperShopper project is ontwikkeld voor kinderen van groep 7 en 8 en bestaat uit twee lessen op school over gezond eten en bewust kiezen. Met als afsluiting een speciale slotles een supermarktspeurtocht.

In pilotfase 1 en 2 waren diëtisten de uitvoerders van alle activiteiten. In de recent gestarte fase 3 wordt onderzocht hoe het gaat als de leerkrachten de lessen op school geven en de supermarktmanager de speurtocht. Om te kunnen vergelijken met de diëtistensetting doen ook nog vijf diëtisten in het land mee.

De supermarktketens die meewerken zijn: AH, Jumbo, Emté, Deen en Plus. Per keten heeft een diëtist van het Voedingscentrum de managers een voedingsinhoudelijk getraind. Totaal gaan nu twintig managers in het land vol enthousiasme aan de slag.

In pilotfase 2 waren de resultaten bij diëtisten al zodanig goed, dat de benodigde materialen nu al te koop zijn via www.voedingscentrum.nl/webshop Het gaat om de handleiding diëtist, grote geplastificeerde posters en om werkboeken en certificaten voor de kinderen.

Bron: Voedingscentrum

Terug naar het nieuwsoverzicht