Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Hoe denken kinderen over gezonde voeding?

29/10/2010

Hoe denken kinderen zelf over overgewicht, voeding en gezond?

Onderzoeksbureau Intomart GfK deed een onderzoek naar kennis, houding en gedrag onder duizend kinderen tussen 8 en 12 jaar?
Gezonde voeding
31% van de kinderen vindt gezonde voeding belangrijk en 61% vindt gezonde voeding een beetje belangrijk. Meisjes vinden het vaker belangrijk om gezond te eten dan jongens. Bijna alle kinderen (97%) stellen dat ze net zo gezond of gezonder eten dan hun klasgenootjes. Ook weten kinderen goed aan te geven welke tussendoortjes gezond en ongezond zijn. Veel kinderen noemen bijvoorbeeld ijsjes en cakejes ongezond en wortels en appels gezond. Marion Appel, Directeur Intomart GfK media:”Dit onderzoek geeft duidelijk aan dat kinderen nadenken over gezonde voeding”.
Overgewicht
Voor elk kind is de body mass index berekend en vergeleken met de normen van het Voedingscentrum. Hier uit blijkt ruim 1 op de 6 kinderen te dik. Van de meisjes geven 4 op de 10 kinderen aan zich zelf wel eens te dik te vinden. Van de kinderen met overgewicht vinden 8 op de 10 zichzelf te dik. Van de kinderen die geen overgewicht hebben, vindt 2% zich zelf heel vaak te dik en 27% vindt zich zelf soms te dik.

Bron: Intomart GfK

Terug naar het nieuwsoverzicht