Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Risico op eetstoornissen?

31/08/2010

Recent heeft de Gezondheidsraad het rapport Voor dik en dun uitgebracht. In het rapport wordt gekeken naar de effecten van preventieprojecten tegen overgewicht en obesitas. Wat doet al deze aandacht voor een gezonde leefstijl met het risico op eetstoornissen?

De algemene conclusie van de Gezondheidsraad is dat het nu beschikbare wetenschappelijke onderzoek te mager is om hier uitsluitsel over te geven. Er is echter ook geen reden voor bezorgdheid.

Een van de onderzoeksconclusies is dat er binnen de geïndiceerde en zorggerelateerde preventie geen aanwijzingen zijn dat afvallen onder professionele begeleiding het risico op eetstoornissen bij kinderen beïnvloedt. De commissie stelt dat er onvoldoende zicht is op de gunstige of ongunstige effecten van de preventieprogramma’s. Meer onderzoek is hiervoor nodig metname gericht op kinderen en jongeren. Hierbij geeft de gezondheidsraad aan dat dit onderzoek goed kan worden ingepast in bestaand onderzoek. Gekeken moet dan worden naar gemeenschappelijke risicofactoren van overgewicht, obesitas en eetstoornissen bij kinderen en jongeren. Om zo beginnende eetstoornissen sneller te achterhalen.

Bron: Gezondheidsraad

Terug naar het nieuwsoverzicht