Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Snoep en koek in de broodtrommel

24/08/2010

In 32% van de broodtrommels van leerlingen zit koek of snoep. Dit is een van de resultaten uit het onderzoek van supermarkt Jumbo Supermarkten. Het onderzoek is uitgevoerd door Q&A Research BV, onder ouders van leerlingen van basisschool en het voortgezet onderwijs.

Op de boterham is zoet beleg ook favoriet bij deze leerlingen. De voorkeur heeft hagelslag, vlokken, muisjes, chocoladepasta, pindakaas of jongen kaas. Acht op de tien ouders geeft aan goed op te letten wat ze hun kinderen meegeven naar school. Ongeveer 12% van de ouders maakt zich zorgen of hun kinderen wel gezond eten. Toch vermoedt slechts 2,5% dat hun kinderen de lunch weggooien.

Opvallend is het verschil in broodtrommelgebruik tussen hoger en lager opgeleiden. Kinderen met lager opgeleide ouders kopen vaker hun lunch op school dan leerlingen met een hoger opgeleide ouder. Ongeveer 70% van de ouders zorgen ervoor dat hun kinderen een gezonde lunch mee krijgen. Dit percentage is hoger onder hoog opgeleide ouders. In 44% van de broodtrommels zit nog fruit op de middelbare school. Dit percentage is op de basisschoolschool 87%.

 Bron: Jumbo Supermarkten

Terug naar het nieuwsoverzicht