Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Voorlichting over essentiële vetten voor kinderen

06/07/2010

Een aantal organisatie hebben vorige week een manifest ondertekend omdat ze vinden dat er betere voorlichting moet komen over het belang van essentiële vetten voor kinderen.

Voorlichting over essentiële vetten voor kinderen

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), het Voedingscentrum, Artsen Jeugdgezondheidszorg (AJN) en de Stuurgroep Kies Gezond Vet willen hiermee het belang van essentiële vetten voor de groei en ontwikkeling van kinderen onderstrepen. In de vorm van een boekje wordt het manifest binnenkort aan professionals in de jeugdgezondheidszorg toegestuurd.

Uit onderzoek (Het gebruik van halvarine, margarine en bak- en braadvet en de inneming van vetzuren en vetoplosbare vitaminen bij jonge kinderen, TNO2008) blijkt dat veel kinderen niet genoeg essentiële vetzuren innemen. De organisatie berekende dat jonge kinderen gemiddeld tussen de 0,43 en% en 0,46 en % alfa-linoleenzuur binnen krijgen, wat ruim 50%en lager is dan de inname dat aanbevolen wordt.


In oliën, margarine, halvarine, noten en vette vis zitten veel goede essentiële vetzuren. Een goede manier om kinderen meer essentiële vetzuren te laten innemen is om hun boterhammen te smeren met halvarine of margarine.

Bron:

MVO

Terug naar het nieuwsoverzicht