Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Lage vitamine D status bij Amerikaanse kinderen

27/10/2009

Miljoenen kinderen tussen de 1 en 11 jaar in de Verenigde Staten hebben een suboptimale vitamine D status, aldus een studie gepubliceerd in het novembernummer van Pediatrics.

Lage vitamine D status bij Amerikaanse kinderen

De studie uitgevoerd door het Children’s Hospitalin Boston is een recente analyse van de vitamine D status van Amerikaanse kinderen. Dit onderzoek versterkt het bewijs dat het vitamine D niveau daalt tot een niveau wat ongezond zou zijn. In de VS is er momenteel veel discussie gaande over wat de optimale vitamine D suppletie is en wat een gezonde vitamine D bloedspiegel is. Vitamine D verbetert de gezondheid van de botten, voorkomt rachitis bij kinderen en recente studies suggereren dat het ook een rol speelt bij een groot aantal gemeenschappelijke kinderziektes waaronder infecties van de luchtwegen, piepende ademhaling en wintereczeem
De onderzoekers stellen dat er meer gecontroleerde studies nodig zijn om de rol van vitamine D op de gezondheid beter te begrijpen. Wel zijn er momenteel veel onderzoeken die aantonen dat er een verband is tussen een lage vitamine D status en een slechte gezondheid.

<Bron>Children’s Hospital Boston

Terug naar het nieuwsoverzicht