Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Nieuw boek over E-nummers en etiketten

20/08/2009

Deze week is verschenen het boek ‘Weet wat je eet, alles over E-nummers en etiketten’ Het is een handige uitgave van het Voedingscentrum over E-nummers, toevoegingen, keurmerken en claims op verpakkingen.

Nieuw boek over E-nummers en etiketten

E-nummers zijn het onderwerp in de top-5 van meest gestelde vragen aan het Voedingscentrum. Waar zitten E-nummers zoal in en zijn deze toevoegingen schadelijk? In ‘Weet wat je eet’, leest u hoe veilig stoffen als aspartaam (951) en cyclamaat (E952) zijn. Ook wordt ingegaan op het verschil tussen natuurlijke en kunstmatige kleur- en smaakstoffen Het boek bevat de volledige E-nummer lijst met uitleg. Verder gaat het boek in op onderwerpen als: wat is nu wel en wat is niet gezond, wat zijn veelgebruikte keurmerken en de betekenis daarvan en wat betekenen vermeldingen op het etiket (zoals verpakt onder beschermende atmosfeer) Kortom en handig naslagwerk om ouders op te attenderen.

Het boek ‘Weet wat je eet, alles over E-nummers en etiketten’ is te bestellen voor 7,95 euro in de webshop van het Voedingscentrum.

Bron: voedingscentrum

Terug naar het nieuwsoverzicht