Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Britse kinderen eten niet gezonder door Jamie

17/07/2009

Vier jaar na de start van de ‘school diners campagne’ voor gezond kantine eten met de Britse kok Jamie Oliver is zijn project mislukt.

Britse kinderen eten niet gezonder door Jamie

Met deze campagne wilde de kok de kwaliteit van de schoolcatering verbeteren. In de hoop dat ouders hun kinderen thuis ook beter zouden voeden. Nu blijkt dat het voedingspatroon van Britse kinderen niet is verbetert. De Britse regering heeft hiermee haar doel om meer dan de helft van alle scholieren van gezond schoolvoedsel te voorzien niet waargemaakt aldus de Daily Mail.

Van de basisscholieren vermijdt 60% de schoolkantine en een derde van de middelbare scholieren doet hetzelfde. Dit sinds gezonde gerechten in de plaats kwamen van hamburgers, chips en frisdrank. Daarbij is de toepassing van gezonde menu’s door scholen verwaarloosd in de jaren van de campagne. Van de Britse basisscholen biedt 40% gezonde menu’s aan van pasta, verse groenten en vis aan. Op middelbare scholen is dit percentage gezakt naar 35%.

Een domper voor de Britse regering die 500 miljoen pond in de campagne stak. Met als doel de kwaliteit van het eten en de keukens te verbeteren tussen 2005 en 2011.

Bron: Daily mail

Terug naar het nieuwsoverzicht