Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Eerste alternatief pro-ana websites gelanceerd

28/05/2009

Sinds 26 mei biedt de website www.proud2bme.nl een alternatief  voor de sterk in opmars zijnde  pro-ana websites en weblogs.

Eerste alternatief pro-ana websites gelanceerd

Pro-ana websites prijzen een eetstoornis aan als een positieve levensstijl. Proud2bme.nl is een nieuwe online community voor jongeren waar zij geheel vrijblijvend en anoniem vragen en ervaringen kwijt kunnen rond eetproblemen. De site benadrukt een positief zelfbeeld en biedt uitgebreide informatie, een forum, chats en ervaringsverhalen die te maken hebben met eetproblemen, zelfbeeld en het schoonheidsideaal.
Van Furth, directeur behandelzaken van Centrum Eetstoornissen Ursula: ‘We weten dat 4 van de 5 mensen met een eetstoornis geen beroep doen op de hulpverlening. En als men hulp zoekt, zijn er gemiddeld 4 jaar verstreken. Voor jongeren is de drempel erg hoog om hulp te zoeken. Daar komt bij dat het aantal pro-ana blogs enorm is gegroeid in de afgelopen jaren en dat waarschuwingsteksten niet werken voor 75% van de bezoekers. Proud2bme voorziet echt in een gebrek in de hulp voor jongeren met eetproblemen. De site is volledig gericht op de vragen en zorgen die leven bij deze jongeren en hun ouders. Er zit bovendien een team achter dat hen begrijpt en hen wil helpen zich beter te voelen; ze weten waar ze het over hebben.’
Het forum biedt de mogelijkheid om vragen te stellen aan een psycholoog, diëtist of ervaringsdeskundige. Bezoekers die op zoek zijn naar hulp, worden in contact gebracht met hulpverleningsorganisaties in de eigen regio.

Bron: www.proud2beme.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht