Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

NVVL-jaarprijs: Vitaminesuppletie aan kinderen

23/04/2009

Op 16 april 2009 is tijdens het sportvoedingssymposium “Vocht bij koude en hitte, van Beijing naar Vancouver” de NVVL-jaarprijs 2008 uitgereikt.

NVVL-jaarprijs: Vitaminesuppletie aan kinderen

HBO-student Mariëlle Strijbos won de prijs met haar scriptie “Vitamine- en mineralensuppletie bij kinderen van 1 tot 12 jaar die door de diëtist worden begeleid”. Ze maakte voor het Juliana Kinderziekenhuis 3 beslisbomen (voor verschillende leeftijdsgroepen) voor het adviseren van vitaminesuppletie aan kinderen tot twaalf jaar. Aan de hand van een schema kunnen diëtisten zien welke supplementen ze kunnen voorschrijven.
Tijdens haar onderzoek heeft Strijbos de geadviseerde voeding van het Voedingscentrum voor kinderen berekend en het viel haar op dat deze voeding niet voorziet in voldoende vitamine A, vitamine D, foliumzuur, calcium, ijzer en seleen. Precies dezelfde vitamines en mineralen die ook vaak te weinig in de voeding van de kinderen zaten. Volgens Strijbos komt dit mogelijk doordat ouders en voorlichters de geadviseerde voeding van het Voedingscentrum als basis aanhouden.

Bron: sportvoedingssymposium

Terug naar het nieuwsoverzicht