Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Kinderen beloven meer te bewegen en gezonder te eten

16/04/2009

Op 15 april hebben 300 Groningse kinderen hun handtekening gezet onder een afspraak met topvoetballers van FC Groningen.

Kinderen beloven meer te bewegen en gezonder te eten

Zij beloven 20 weken lang meer te bewegen en gezonder te eten. Ze beginnen het project met een fitheidstest. Vervolgens komen op school in de periode van 20 weken diverse thema's over voldoende bewegen en gezonde voeding aan de orde. De kinderen sluiten het project af met een 2de  fitheidstest, waarna ze een diploma krijgen. Het project is een initiatief van Menzis en onderdeel van het sportstimuleringsproject “Bslim scoort voor gezondheid” van de gemeente Groningen en FC Groningen.
Bslim richt zich op het aanpakken van de volgende thema's: beweging, voeding en overlast. Met het project willen Menzis, de gemeente Groningen en FC Groningen invulling geven aan “sporten met toppers”, één van de speerpunten in het sportstimuleringsproject Bslim. Topvoetballers hebben een grote aantrekkingskracht op de jeugd en vervullen een voorbeeldfunctie voor jongeren die steeds minder bewegen. Bslim wordt momenteel in negen wijken van de stad Groningen uitgevoerd. 

Bron: Menzis

Terug naar het nieuwsoverzicht