Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Succesvol obesitasprogramma heeft landelijke aspiraties

13/04/2009

Het in 2006 door het Waterlandziekenhuis te Purmerend ontwikkelde obesitasprogramma voor kinderen “Lekker in je life” wordt nu ook geïmplementeerd in het Gemini-ziekenhuis in Den Helder.

Succesvol obesitasprogramma heeft landelijke aspiraties

Marije van Asdonk-Gerestein, projectleider van “Lekker in je life” die samen met een kinderarts het programma heeft ontwikkeld: ‘Sinds de start hier in Purmerend hebben al meer dan 150 kinderen deelgenomen. De statistieken tonen aan dat het “Lekker in je life” programma van goede kwaliteit is en bewezen effectief werkt tegen overgewicht bij kinderen. En waarom zelf het wiel uitvinden als hier een goed programma draait. Wij hopen zelfs dit programma uiteindelijk op landelijke schaal geïmplementeerd te krijgen.’
Het “Lekker in je life” programma is voor kinderen van 3 t/m 17 jaar met overgewicht en/of obesitas. In het programma draait het om de onderwerpen: gedrag, leefwijze, beweging en voeding. Kinderen leren dat bewegen leuk is en niet moeilijk. Ook leren ze over gezonde voeding. Ze worden bewust gemaakt van wat ze eten. Daarnaast worden zij ook begeleid bij emotionele onderwerpen zoals pesten, vriendschap en het hebben van een lage eigendunk. Zij worden in het programma begeleid door een kinderarts, een nurse practitioner, een kinderfysiotherapeut, een diëtist en een psycholoog. Tijdens het programma worden zowel de kinderen als hun ouders begeleid.

Bron: www.lekkerinjelife.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht