Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

NDF Zorgstandaard nu ook voor diabetes type 1

04/03/2009

Ook voor de behandeling van diabetes type 1 kan men nu terugvallen op de NDF Zorgstandaard.

NDF Zorgstandaard nu ook voor diabetes type 1

Tot nu toe beperkte de standaard zich tot de zorg voor volwassenen met diabetes type 2, verreweg de meest voorkomende variant van diabetes. De Nederlandse Diabetes Federatie presenteert binnenkort Addendum Type 1 – Kinderen en adolescenten en Addendum Type 1 – Volwassenen. Door zowel zorgverleners als zorgvragers werd al lang aangedrongen op deze uitbreiding van de standaard met type 1.
De meeste kinderen met diabetes worden klinisch behandeld in de tweede lijn. In de addenda type 1 wordt veel aandacht gegeven aan de behandeling tijdens de transitiefase van kinder- naar volwassenpoli omdat een optimaal verlopende transitie een goede overgang van kinder- naar volwassenzorg borgt.
De NDF Zorgstandaard biedt een raamwerk voor goede diabeteszorg die de mens met diabetes centraal stelt. Daarbij gaat het niet alleen om de kwaliteit van de behandeling maar ook om de organisatie van de totale diabetes zorgketen. Een dergelijke zorgstandaard, ontwikkeld en gedragen door het hele veld, is uniek in Europa.
De uitgebreide Zorgstandaard zal officieel gepresenteerd worden tijdens de NDF conferentie Diabetes en depressie op 24 maart in Nieuwegein. Deze zorgstandaard is, inclusief de twee addenda type 1, al te downloaden via www.diabetesfederatie.nl

Bron: Persbericht Diabetesfederatie

Terug naar het nieuwsoverzicht