Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Jongeren onderschatten gezondheidsrisico's

07/10/2008

Eén op de 10 jongeren overgewicht. Toch denkt bijna 70% van de te dikke jongeren dat ze gezond leven.

Jongeren onderschatten gezondheidsrisico's

Dit blijkt uit onderzoek naar gezondheidsproblemen onder meer dan 5000 jongeren, uitgevoerd door de Nationale DenkTank. De algehele conclusie: een grote groep jongeren houdt er een ongezonde leefstijl op na met overmatig alcoholgebruik, overgewicht en roken. Ook onderschatten jongeren de gezondheidsrisico’s sterk. Van de jongeren vindt 83% dat hij/zij gezond leeft, hoewel in werkelijkheid 47% zich ongezond gedraagt. Bij de jongeren die ernstig ongezond gedrag vertonen is de situatie nog ernstiger gesteld: 62% van hen denkt dat hij/zij niet ongezond leeft.
Het DenkTank-onderzoek toont aan dat 1 op de 3 jongeren boven de 16 doet aan ”binge-drinken” (regelmatig meer dan 5 glazen alcohol per dag). Van de jongeren boven de 16 vindt 45% dat je bij 6 glazen nog niet teveel hebt gedronken. Eén op de zes jongeren vindt 12 glazen alcohol niet teveel.
De Nationale DenkTank presenteert  op 17 december 2008 concrete en implementeerbare verbeteringen en oplossingen aan onder andere minister Rouvoet van Jeugd en Gezin.

Bron: Nationale Denktank

Terug naar het nieuwsoverzicht