Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Week van de Smaak voert actie voor scholieren

22/09/2008

In de Week van de Smaak (22 tot 28 september) zijn er activiteiten voor schoolkinderen en leerlingen van middelbare scholen.

Week van de Smaak voert actie voor scholieren

Leerlingen van basisscholen kunnen meedoen aan de tweede editie van de Landelijke Smaaktest. De Smaaktest is een korte voedingsles, die aansluit op de landelijke Smaaklessen. De kinderen leren beter proeven en ontdekken waar hun eten vandaan komt. Wie de test goed afrondt, verdient het Smaakdiploma B. In 2007 werd het Smaakdiploma A uitgereikt aan 120.000 leerlingen; dit jaar doen 200.000 leerlingen mee.
Ook voor de middelbare scholieren zijn er activiteiten in de Week van de Smaak. In Noord-Brabant, Noord-Holland en Gelderland gaan 18 middelbare scholen een kok adopteren. De Adoptiekok zorgt voor een frisse blik op het aanbod in de schoolkantine. Leerlingen en hun ouders doen actief mee aan het project. Scholen die met hun Adoptiekok voor verbeteringen hebben gezorgd in hun kantine kunnen daarna met het programma ”De Gezonde Schoolkantine” van het Voedingscentrum aan de slag.

Op deze website vindt u een overzicht van de overige activiteiten in de Week van de Smaak.

Terug naar het nieuwsoverzicht