Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Voedingsles tijdens warme schoollunch

19/09/2008

Maar liefst 11.000 diëtisten zorgen dat Japanse kinderen tussen de middag een gezonde warme maaltijd voorgeschoteld krijgen.

Voedingsles tijdens warme schoollunch

En passant geven ze dan  ook nog lessen in gezonde eetgewoonten. Dit meldt “Nieuws over diëtisten” vandaag in een special over een internationaal diëtistencongres dat vorige week in Japan is georganiseerd.
‘Als de kinderen net op school komen, lusten ze nog niet veel’, vertelt de schooldiëtist van een basisschool in Yokohama. ‘Maar door de gezamenlijke lunches leren ze alle soorten gerechten waarderen en worden de borden schoon leeggegeten.’
Ook in veel andere landen op de wereld krijgt een kind tussen de middag op school een (warme) maaltijd geserveerd. Het kan voor een kind het verschil maken tussen ondervoed of goed gevoed zijn. Zo is de voedingstoestand van Koreaanse kinderen verbeterd sinds de introductie van een schoollunchprogramma. De Amerikaanse schoollunches hebben dan misschien een slechte naam, maar ook daar is gezondheid inmiddels een hot item. Er wordt meer zuivel, groenten en fruit geserveerd dan voorheen. Van veel populaire gerechten, zoals pizza en kipnuggets, is de receptuur aangepast zodat ze gezonder zijn. Zo is er pizza met een volkoren bodem en een groentetopping. In Zweden betaalt de overheid de maaltijden en volgen kinderen een keukenstage, om zo te ontdekken hoeveel er komt kijken bij voedselbereiding.

Terug naar het nieuwsoverzicht